– اخبار اجتماعی –
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر شایا محمودیان؛ رئیس مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در حاشیه بازدید خبرنگاران از سرای نوآوری فرش ماشینی اظهار کرد: مرکز تحقیقات فرش ماشینی از سال 1390 پایهگذاری شد و با توجه به اینکه منطقه کاشان و آران و بیدگل، بزرگترین قطب متمرکز فرش ماشینی کشور بوده و دانشگاه آزاد واحد کاشان تنها دانشگاه منطقه است که دارای مهندسی نساجی بوده و این رشته از سال 1362 در این دانشگاه پایهگذاری شده است، به همین دلیل احساس نیاز میشد که یک مرکز تحقیقاتی مرتبط با فرش ماشینی در منطقه وجود داشته باشد و با توجه به پتانسیل دانشگاه و اساتید، پرسنل و آزمایشگاههای مجهز و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دانشگاه تصمیم گرفت این مرکز تحقیقات را پایهگذاری کند.
وی تصریح کرد: در مرکز تحقیقات فرش ماشینی در سه حوزه فعالیت داریم که یکی از این حوزهها، حوزه تحقیقاتی است که شامل پروژههای تحقیقاتی بوده که مورد نیاز صنعت است. در واقع صنعت یکسری مشکلاتی از جمله خط تولید، ماشینآلات و صادرات دارد که باید رفع شود. این پروژهها هم به صورت قرارداد طرح بروندانشگاهی بسته میشود که به صورت پایاننامههای کارشناسی ارشد دانشجویان است و هم پروژههای مشترکی که با ارگانها تعریف و انجام میشود. حوزه دیگری که فعالیت داریم، برگزاری دورهها و کارگاههای تخصصی فرش ماشینی است که این دورهها به صورت وبینار و سمینار برگزار میشود.
رئیس مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد کاشان ادامه داد: مخاطبان این دورهها، فعالان صنعت نساجی، دانشجویان و اساتید هستند. یکی از دورههایی که به صورت مستمر چندین سال در حال برگزاری است و امروز نیز بیستودومین دوره آن در حال برگزاری است، دوره طراحی فرش است که از دورههای بسیار مورد نیاز صنعت فرش ماشینی است و بسیار مورد استقبال صنایع، دانشجویان و علاقهمندان و هنرمندان قرار گرفته است.
راهنمای انتخاب بهترین سایز فرش ماشینی برای خانه خودتان
وی تأکید کرد: هنرجویانی که در این دوره ثبتنام کرده و گواهی دریافت میکنند پس از اتمام دوره، بسیار سریع جذب بازار کارخانهها میشوند. تمام اقشار از جمله دانشجویان، اساتید و حتی مُحصِّلان میتوانند در این دورهها شرکت کنند.
محمودیان گفت: حوزه سوم هم در ارتباط با خدمات آزمایشگاهی است؛ آزمایشگاه همکار استاندارد در اینجا وجود دارد که نزدیک به 20 قرارداد 3 ساله با صنایع داریم که به صورت مستمر خدمترسانی میکنیم و یا به صورت آزاد در قالب خدمات مشاوره یا خدمات اداره استاندارد در واقع مستمر به شرکتها میدهد که آزمایشگاههای همکار استاندارد نیز با اداره استاندارد همکاری میکنند و در این حوزه نزدیک به 2 هزار خدمت آزمایشگاه به صنایع ارائه میدهیم و امیدواریم با این فعالیتهایی که در مرکز تحقیقات انجام میشود، قدمی در جهت ارتقای صنعت ماشینی برداریم.
رئیس مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد کاشان گفت: فرشهای ماشینی باید از نظر ثبات رنگ، ابعاد، جنس نخ و .. دارای استانداردهایی باشند که در حال حاضر در تلاش هستیم تا برای آزمایشگاه، استاندارد ایزو 17025 را دریافت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات فرش ماشینی در راستای فعالیتهای مشترکی که با صنایع دارد، در ابتدا یکسری تفاهمنامههایی با صنایع بسته میشود که پیرو آن تفاهمنامهها، قراردادهای بروندانشگاهی، خدمات مشاوره، خدمات آزمایشگاهی و داده میشود. بیش از 90 درصد پایاننامهها در مرکز تحقیقات فرش ماشینی، در حوزه فرش ماشینی است. عمده دانشجویان، دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی نساجی خودمان هستند و البته در رشتههای مدیریت نیز پایاننامههایی نیز برای ما ارسال میشود.
محمودیان اضافه کرد: نکته بسیار جالب این است که بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد از فعالان صنعت نساجی هستند که قصد ادامه تحصیل دارند و از آنجایی که از دل صنعت به دانشگاه آمدهاند، مشکلات را بسیار بهتر درک میکنند.
انتهای پیام/