– اخبار ویژه نامهها –
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حضور در مناسک حج آرزوی دیرینه بسیاری از مسلمانها است اما از آنجایی که برخی از حجاج ایرانی بر اساس یک سنت علاقه زیادی به بازارگردی در ایام حج و خرید سوغات برای قوم و خویش، دوستان و آشنایان خود دارند، همواره به آنها توصیه میشود که از فرصت پیش آمده برای بهرهمندی از فضای معنوی حرمین شریفین کمال استفاده را داشته باشند و وقت خود را صرف خرید و گشت و گذار در بازارهای عربستان صرف نکنند.
پیش از این هم مقام معظم رهبری در توصیهای خطاب به زائران گفتند: در این سفر لحظه لحظهها را قدر بدانید. بنده البته قبلاً هم مکرر این را گفتهام، بازارگردی عیب است. عیب است به هر نیّتی بروید بازارگردی کنید؛ بهانه درست کنیم و بگوییم فلان چیز لازم است، نه. به جای اینکه بروید وقتتان را در آن بازارهای مشکلدار (که حالا دیگر نمیخواهم من تعبیرات تندتری بکنم که واقعاً جای تعبیرات تندتر هست)، به جای صرف وقت در آن بازارها و آن دکانگردیها و مغازهگردیها برای آن کسی که میخواهید سوغاتی بخرید، بروید دو رکعت نماز در مسجدالحرام بخوانید، بروید یک طواف دور کعبه، بروید آنجا دعایش کنید؛ سوغاتی واقعی این است.
آن چیزی که شما در آنجا به عنوان سوغاتی تهیه میکنید که گرانتر از جنس داخل هم هست، جنس داخل در موارد متعددی بسیار بهتر از آن هم هست، هم بهتر است، هم ارزانتر است، این را همین جا تهیه کنید. اگر میخواهید یک چیزی هدیهای هم به کسی بدهید، هدیه خوب است، عیب ندارد، همین جا تهیه کنید.
توصیههای مهم سرپرست حجاج ایرانی به زائران حج تمتع/ 950 هزار نفر در نوبت سفر هستندایشان امسال نیز در دیدار با کارگزان یکرنگی و یکسانی همه زائران با هر نژاد و تاریخ و فرهنگ را از اسرار حج برشمردند و افزودند: مسئولان و موثران در حج باید بهگونهای فرهنگسازی کنند که کلمه «حج» در ذهن همه به خصوص جوان امروزی، تداعیکننده مفاهیم اساسی همچون تمدنسازی، اتحاد در مقابل ظالمان، نگاه فرامرزی و رفع تمایزات جاری در جوامع بشری باشد؛ که اگر اینگونه شود، دیگر کسی نگران بازارگردی برخی حجاج برای خرید کالاهای بنجل به عنوان سوغاتی نخواهد بود.
انتهای پیام/